Kako izbrati Reiki ali Theta healing terapevta?

Na podlagi lastnih izkušenj vam želim olajšati izbiro. Ne bodite naivni in vzemite izbiro Reiki ali Theta healing terapije in terapevta/ke resno. Pazite na ta področja:

Izkušenost terapevta/ke

Bodite pozorni na obljube! Izjave v stilu: “Da, moja uspešnost je 100%, vsi klienti so popolnoma zadovoljni.”, kažejo na nezrelost in neresnost Reiki ali Theta healing terapevta/ke, ne glede na izobrazbo. 100% uspeh pri (psiho)terapevtskem delu in osebni rasti je znanstvena fantastika, ne glede na pristop. Koliko prakse ima Reiki ali Theta healing terapevt/ka ? Pri kakšnih težavah oseb je že uspešno pomagal/a? Kaj o njem/njej pravijo stranke? Neprizemljenost, pomanjkanje vpogleda v naravo uma, čustev in fizisa, nerealnost oz. abstraktnost pri iskanju ovir itd… vse to je posledica premajhne Reiki ali Theta healing terapevtske in življenjske izkušenosti terapevta/ke. In še eno pomembno vprašanje: je Reiki ali Theta healing terapevt/ka sam/a res srečna in izpolnjena v življenju? Je res zdrava?

Način dela Reiki ali Theta healing tereapevta in osebna rast

Kaj točno vam Reiki ali Theta healing terapevt/ka nudi? Je to neka abstraktna in neosebna energijska obdelava avre in čaker, ali kaj bolj konkretnega? Pozanimajte se, kaj točno vam nudi Reiki ali Theta healing terapevt/ka. Vedite, da analitični in neke neosebne new-age energijske obdelave in pristopi od vas ne zahtevajo angažiranosti in predanosti v seansah! In kako lahko prav zares napredujete v življenju, če niste v tem napredku sami vključeni in angažirani? Kaj torej hočete. Želite res trajno napredovati ali le intelektualno razumeti svoje težave oz. biti energijsko polni?

Vsak pristop osebne rasti ima seveda svoje prednosti, od vas pa je odvisno, kaj pravzaprav želite s terapijo doseči.

Želite pri osebni rasti odstraniti vzroke za svoje težave ali, s pomočjo tabletk ali pa neke neosebne energije, le pozabiti nanje? In kar je morda še najpomembnejše, vam bo Reiki ali Theta healing terapevt/ka RES pomagala do večje izpolnjenosti in osebne rasti ali vas bo le nase vezala, tako da se boste k njej/njemu morali vračati še mesece in leta (proti plačilu, kakopak)?

Etika Reiki ali Thetahealing terapevta

Kakšna so etična načela Reiki ali Thetahealing terapevta/ke? Lahko od njega/nje pričakujete korektno, profesionalno in objektivno podporo? Ali pa morda razne “postranske usluge” za osebno rast po končanih seansah? Tukaj mislim na zlorabo Reiki ali Theta healing terapevtske vloge v odnosu do klienta/ke na področjih spolnosti, denarja in moči. Pozanimajte se, kako ravna terapevt/ka v situacijah, ko se klient/ka zaljubi vanj/o, recimo…

Pristop Reiki ali Theta healing terapevta

Zelo pomembno je tudi, kakšen pristop ima Reiki ali Theta healing terapevt/ka do strank. Kaj hoče ON/A doseči z nudenjem pomoči osebam pri osebni rasti kot ste trenutno vi? Je v igri le denarni zaslužek? Morda samopotrjevanje na plečih oseb s problemi? Vam bo Reiki ali Theta healing terapevt/ka dopustila, da postanete od nje/ga odvisni? Si to želite?

To so zelo pomembne nianse Reiki ali Theta healing terapevtskega dela, nikar jih ne spreglejte!

To so zelo pomembne nianse Reiki ali Theta healing terapevtskega dela, nikar jih ne spreglejte! Vam nudi podporo tudi izven seans? Želite napredovati sami ali v odvisnosti od terapevta/ke? Vam bo res pomagal/a, da sami napredujete?

Afiniteta do Reiki ali Theta healing terapevta

Kakšen občutek imate ob prvem pogovoru s Reiki ali Theta healing terapevtom/ko? Vam je antipatičen/a, prestar/a, premlad/a? Se mu/ji boste lahko zaupali? Pazite tudi na privlačnosti! Če vas Reiki ali Theta healing terapevt/ka zelo privlači (fizično, recimo), ne boste mogli prav zares delati na sebi in svojih težavah!

Cena Reiki ali Theta healing terapije

Je cena sprejemljiva? Zahteva Reiki ali Theta healing terapevt/ka tudi “postranska” plačila, usluge? Pozanimajte se, kaj točno boste plačevali! Vaše življenje je dragoceno, vaš denar je (verjetno) težko prislužen. Skratka, ne kupujte megle in visokoletečih obljub. Dobro je, da si na vsa ta vprašanja odgovorite še preden se odločite za terapijo!