ThetaHealing – Z ritmom do popolnega telesa

Theta Rhythm – Doseganje lepega telesa

Trajanje: 1 dan

Prekomerna telesna teža – debelost

Izraz debelost pomeni, da ima oseba preveč maščobe v telesu v primerjavi z mišičnim tkivom. Debelost se razlikuje od prekomerne telesne teže, kar posledično pomeni prekomerno telesno težo. Prekomerna telesna teža je lahko posledica mišic, kosti, maščobe in/ali vode v telesu. Oba izraza pomenita, da je človeška teža večja od tiste, ki velja za zdravo za njegovo višino. Večina ljudi sčasoma postane debelih, ko zaužijejo več kalorij, kot jih porabijo. Ravnovesje med vnosom in porabo kalorij se razlikuje od osebe do osebe, dejavniki, ki povzročajo debelost, pa so genetika, prenajedanje, mastna hrana in telesna nedejavnost. Debelost poveča tveganje za sladkorno bolezen, bolezni srca, možgansko kap, artritis in nekatere vrste raka.

Če ste debeli, to ne pomeni nujno, da jeste preveč. Nekateri vzroki so motnje ščitnice in psihične težave. Tudi debelost lahko povzročijo nekatera zdravila, kot je Prednizon, pa tudi antidepresivi (zaviralci MAO). V naši družbi ljudje na debelost gledajo z določenim prezirom, čeprav človek morda niti nima motnje hranjenja. Študija, opravljena v Združenih državah, je pokazala, da so najstniki, ki so redno zajtrkovali, tehtali 6,8 kilograma manj kot tisti, ki niso zajtrkovali. Ena od teorij je, da ko se ljudje postijo in nato zaužijejo večje količine hrane, nenadoma nabirajo maščobo in so bolj nagnjeni k debelosti. Bolje je jemati več manjših obrokov čez dan kot večje naenkrat. Strogo spremljanje vnosa ogljikovih hidratov (ne kalorij) bo pomagalo pri načrtu prehrane.

V prehrani nekoga lahko naredite velike spremembe le tako, da mu svetujete, naj iz jedilnika izloči beli kruh in gluten.

Datum: 8.09.2024

Ura: 9.00 uri

Seminar traja: 1 dan

Cena: 140 € skupaj z knjigo.

Predpogoj: Začetni DNK, Napredni DNK, Koplji globlje

NAKUP V SPLETNI TRGOVINI